TINY HOUSE KAUPEN EUROPE 1 – Tiny House Kaupen Top buy

tiny house kopen

Robin Zwarteveen, directeur van Inropa Tiny Houses is een van de Tiny House Kaupen bouw pioniers in Nederland:

‘Inropa is 8 á 9 jaar geleden gestart in de Tiny House markt. We waren al eerder actief als leverancier en importeur van natuurlijke en groene bouwmaterialen, die toen nog ecologisch werden genoemd. Inmiddels hebben we het over bio-based bouwmaterialen. We werden destijds van verschillende kanten gevraagd om mee te denken bij het toepassen van natuurlijke en gezonde materialen in Tiny Houses, die bedoeld waren voor eigen gebruik, bewoning of recreatie, en zo is het balletje gaan rollen.’

Inropa zag dat er goede ideeën waren in Nederland , Germany, Belguim , France naar Amerikaans voorbeeld van Tiny Houses on wheels:

Tiny House Innen – Tiny House Kaupen

‘Dit was bij individuele mensen, die eigenlijk allemaal het wiel opnieuw aan het uitvinden waren. Een onderstel van een oude aanhanger werd gebruikt als trailer en het huisje werd erop gezet en in eigen beheer gebouwd.

Maar er ontstond geen meerwaarde, of beter gezegd: herverkoopwaarde, omdat het een combinatie was van oud met nieuw. Wij zijn met enkele partijen gestart met het bouwen van nieuwe en op wens ontworpen Tiny Houses, die voldoen aan de comfortstandaard van deze tijd.

Hierbij maken we uitsluitend gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en nieuwe trailers.’

In 2017 voltooide Inropa de bouw van haar eerste in eigen beheer ontwikkelde en gebouwde Tiny House.

Tiny House Kaupen

De Tiny House pioniers leveren inmiddels een totaalpakket van advies, ontwerp en bouw van Tiny Houses, zowel met als zonder wielen. Van casco tot volledig sleutelklaar, en voorzien van on-grid tot volledig off-grid installaties.‘

Wij streven ernaar om kwaliteit te leveren naar de wensen van de klant en voor betaalbare prijzen. We maken daarbij altijd de keuze voor gezonde materialen omdat we daarin geloven, en niet omdat het nu een trend is.’

Tiny House Preis

Robin vult met gepaste trots aan: ‘We hebben inmiddels 25 jaar kennis opgebouwd en leveren een eindproduct dat volledig wordt ontworpen en gebouwd in Nederland.

Inmiddels zijn we de grootste Tiny House on wheels bouwer van Nederland en leveren ook huisjes in Duitsland, Zwitserland, België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken en Italië.’

De woningmarkt maakt moeilijke tijden door, maar hier liggen juist kansen voor de Tiny House producenten: ‘In heel Europa is veel te weinig aanbod van betaalbare woningen. Bij de introductie van Tiny Houses, hadden de gebruikers vooral idealen, zoals: ontspullen, duurzaam- en energiezuinig leven, hypotheeklasten voorkomen.

Nu is het voor veel mensen de enige mogelijkheid om überhaupt een eigen huis te bezitten. Naast de idealisten zijn er steeds meer jongeren, maar ook senioren en al dan niet gescheiden alleenstaanden, die een Tiny House zoeken als alternatief. Hierdoor ontstaat een toenemende wens om te wonen in een Tiny House vanuit de bevolking zelf.

Gemeentes worden uitgedaagd om hierin mee te gaan en oplossingen aan te dragen voor grondstukken, waar Tiny Houses geplaatst mogen worden. Een duidelijk positieve ontwikkeling is zichtbaar.’

Tiny House Deutschland

Inropa verwacht dat de Tiny House-markt nog lang niet is uitgegroeid. ‘Een Tiny House zal één van de pijlers worden voor het oplossen van de woningbehoefte in Europa. Wij hopen een voortrekkersrol te kunnen vervullen, waarbij we het industrialiseringsproces van onze productie verder kunnen ontwikkelen in onze nieuwe productielocatie in Hardenberg om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen.’

Via haar groothandel en webshops Technostuc en Warmgreen levert het bedrijf ook materialen voor de bouw van Tiny Houses van anderen. In het assortiment vind je onder andere natuurlijk isolatie op basis van houtwol, jute of hennep, emissievrije plaatmaterialen, IR verwarmingen, natuurverven van leem, kalk of lijnzaad en nog veel meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *